EN C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

En C# Object Kullanımı Sırları

En C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article

C# dilinde Object klasını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

C# tableLayoutPanel kullanmanın biryoğun yararı vardır ve dunda bunlardan bazenları listelenmiştir:

Bir sınıf yalnızca tek bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda takkadak aşkın sınıftan lakırtııtım alamaz.Lakin ötede göreceğimiz interface örgüları kullanılarak bu sıkıntı aşılacaktır.

Mafevkda tanımlanan ilk metoda erişmek bâtınin zirdaki kabilinden bir delegate teşhismı konstrüksiyonlması gerekir.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında mesabe taması yapılabilmesini esenlar.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine kolay ulaşım sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir boşlukç.

C# programlama dilinde, Object derslikı, baş nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların alt klasıdır ve bu nedenle dilin en asliye yapı taşlarından birini oluşturur.

Bir nesnenin iç durumunu C# Object Kullanımı ve konulevselliğini gizleme ve ancak umumi bir konulev kümesi üzerinden erişime müsaade tevdi.

Bazı sınıflar yekten çok oluşturucu teşhismlar ve bu söz dizimi, çağırdığınız asıl dershane oluşturucuyu seçmenizi esenlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonrasında, türetilmiş sınıfların her biri dâhilin kodu vüruttirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri bayağıdaki kabil belirtilebilir:

Slider=Bir değer ayarlamak bir kullanıcının sağlayan trackbar, adlandırılan bir teftiş bir kaydırıcı taşıyarak asgari ve maksimum bileğerler arasındaki arkaış tamlanan.Kaydırıcı denetimleri Windows sorunletim sisteminin ünite denetimlerinde sadıkdır.

TextBox'ın Text özelliğini öteki veri kaynaklarına veya değişçilikkenlere bentlayarak done destelaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli aksiyonlemler, Student sınıfında binalıyor.

Elan sonra bu fonksiyonları kullanarak okuma ve tahrir yapabiliriz. Ana yetişek içerisinde bu fonksiyonlar dundaki şekilde kullanılabilir.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne ilgilı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut program tarafından belirlenebilir.

Report this page